7. JUNIJ PUBLIC HOLIDAY - POPEYE VILLAGE

 7.6.

Ker je na Malti 7. junij praznik, sva imeli dela prost dan - tako sva vedeli, da ga bova izkoristili za pohajanje. V planu je tako ali tako bil Popeye village.

Nanj sva se odpravili po kosilu, ker se Tina zbuja vsak dan ob 7.00 je bilo fajn malo pospati. 

Popeye village je znan po filmu, ki so ga snemali leta 1980 prav v tej vasici. V njemu igra tudi znan igralec Robin Williams. 


Pot do vasice je bila kar dolga, najprej sva se 1 uro peljali z avtobusom, nato pa sva prisli do postaje, kjer ni bilo nobenega avtobusa. Vzeli sva bolt in prisli za 6 EUR do ciljne destinacije. 

Vasica je zelo lepo turisticno zastavljena. Placali sva vstopnino in tam prezivele lepo popoldne. Najprej sprehod ter ogled hisk. Nato pa skok v morje. Voda je bila kar hladna, na oko bi rekla da okrog 19 do 20 stopinj. Posoncili sva se, spili pijaco in potem se je nadaljevala stresna pot domov.

Avtobusna pred Popajem, je sicer oznacena kot da pobira potnike ampak pot je bila zaradi dela na cesti zaprta. V google maps sem odtipkala kam zeliva priti in pot me je peljala cez neko podezelje vse do hise s psom, ki laja. Zal sve se kar hitro kot so naju noge nesle obrnile in sle nazaj do Popaja. Od tam naju je pot le peljala kamor je bila treba. Na avtobus sva cakali 20min in takrat, ko je prisel pa sploh ni spustil potnikov notri. Toliko potrpezljivi kakor sva, sva poklicali Bolta in za 27 EUR prisli do doma. Je pa bilo Malto zanimivo prevoziti po cestah, z avtom. Vidis tudi iz druge perspektive - ne samo po znanih ulicah z avtobusi. Tudi ce za denar, je kakor road trip haha.

Za preostanek vecera sva gledali televizijo in jedle pizzo.

☝Potrpezljiv kar moras biti tukaj in se nauciti,da niso tako natempirani na uro, kot mi v SLO. Ce zamudis, pac zamudis. 

Se par slik:


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

JE TREBA DELAT - DRUGI TEDEN

KONEC DELA

PRVI DNEVI